Alajuela, Costa Rica

De tijd gaat snel

7 maart 2018 - Alajuela, Costa Rica

In de afgelopen maand is er enorm veel gebeurd. Een klein tripje naar Jaco, mijn visa run naar Bocas del Toro en een paar dagen naar Uvita. Mijn laatste maand hier is aangebroken en besef nu pas hoe snel het is gegaan. Maar eerst mijn tripjes..

In een spontane actie ben ik eigenlijk naar Jaco gegaan. Ik wilde eerst hier een motor huren en dan een nachtje weg gaan, maar het bleek dat ik een motorrijbewijs moest hebben. Het is ook geen Vietnam natuurlijk.. Toch raakte ik vrij enthousiast om even het hotel om te ruilen voor een prachtig hostel aan de zee. Eenmaal daar aan gekomen besloot ik om gelijk actie te ondernemen. Een surfles tot gevolg. Het is echt heerlijk om te surfen. Het gevoel als je over het water glijdt en de zon die tegelijkertijd op je huid brandt. Genieten! En daarna natuurlijk een ijskoude Imperial.. Het hostel was echt prachtig. Direct aan het strand, barretje aan het strand en tijdens het zwemmen in het zwembad, zag je de zon onder gaan (heb de son sien sakken in de see). Het was eigenlijk zo relaxt dat ik besloot om twee nachten te blijven. 

Op 16 februari, de dag waarop twee jaar geleden de V&D definitief haar deuren ging sluiten, was ik op weg naar de Caribische kust. Naar Puerto Viejo om te precies te zijn. Om de volgende dag mijn reis voort te zetten naar Bocas del Toro. Aan deze kant van het land merk je dat er een andere sfeer hangt. Het is Caribisch. De vibe is relaxt. Er hangt af en toe een Marihuana geurtje in de lucht, de mensen zijn nog relaxter en ook het uiterlijk van de mensen verschilt met die van de andere kust lijn. Heel bijzonder om te zien dat er zulke verschillen zijn in een land zo groot als België en Nederland samen. Al is dat bij ons misschien ook wel zo, maar toch. Hier zag ik het echt. 

In Bocas del Toro hing weer een totaal andere sfeer. Ik weet niet of jullie Black Sails kennen, maar de huizen, de straten, moesten me echt denken aan die serie. Ik kan het eigenlijk niet zo goed beschrijven. Kijk het maar gewoon!

De stranden waren super mooi op dit eiland. Aan het ene strand kon je niet zwemmen, omdat de stroming zo sterk was, aan het andere strand had je het idee dat er een schilderij voor je lag. Het nadeel van Bocas del Toro vond ik dat er vrij veel puinhoop was. Overal lag rotzooi en afval. Een heel verschil met Costa Rica (in sommige gebieden). 

Na een bustrip van 13 uren terug naar het hotel, mocht ik me bijna gelijk opmaken voor de andere vakantie. Samen in de auto met Tjitske naar Uvita. De bedoeling was dat we drie nachten op een camping zouden slapen. Eenmaal daar aangekomen werd ons verteld dat we de auto vlak voor onze tent moesten zetten, want ze wist niet of het anders veilig was voor de auto op het parkeerterrein. Niet een hele fijne geruststelling. Toch zijn we die nacht daar gebleven en werden we die ochtend gewekt door de zon die door de opening van de tent scheen. Dat was heerlijk. Het nadeel was dat de tent zo klein was dat we onze benen niet konden strekken. We besloten dan ook om een goedkoop hotel te zoeken in de buurt. Gevonden en genoten! Uvita zelf was erg mooi. Mooie watervallen met mooie hikes daar naar toe. 12 kilometer door de bergen wandelen is toch nog vrij pittig. 

Zoals jullie hebben kunnen lezen heb ik vrij veel vakantie gehad afgelopen maand. Ik ben heel blij dat ik zo veel heb kunnen zien. De tijd gaat nu namelijk echt heel snel. Vanochtend, met een kopje koffie in de zon, werd ik me bewust van de dingen die allemaal gebeurd zijn afgelopen jaar. De laatste maand breekt nu aan en dat wil zeggen dat de stages van mij er bijna op zitten. De laatste maand wonen in een ander land. Ik probeer de aankomende maand heel bewust te genieten van de situatie waar in ik nu zit. Het zou zonde zijn als dat zo aan mij voorbij zou gaan. 

Op 7 april komt Rik naar Costa Rica. Ik ga samen met hem nog twee weken rond reizen. Heel erg veel zin in! Maar nu eerst, een maand genieten! 

Tot snel!!

Van reisblog naar fotoboek
Laat een prachtig fotoboek afdrukken van je verhalen & foto's. Al vanaf € 21,95.
reisdrukker.nl

4 Reacties

 1. Anika:
  7 maart 2018
  Genietse nog even Albert Jan!!
 2. Erwin Hoekstra:
  7 maart 2018
  Vet verhaal Appie!
 3. Bartlema:
  8 maart 2018
  mooi geschreven AJ! geniet er nog aar ff van. Groet uit Peins
 4. Jan en Geertje Hofstra:
  11 maart 2018
  Mooi verhaal weer Albert Jan en zoals je zelf al schrijft, de tijd vliegt voorbij en het lijkt zo kort geleden dat ik je gedag zei! Nog maar lekker ff genieten daar! Je komt weer thuis met heel veel verhalen en ervaringen. Groetjes uit Nijland

Jouw reactie